Blanckaert Bruls

Familiebedrijven

Familiale ondernemers zijn nog steeds de grootste werkgevers in België. Velen van hen bouwden vanaf nul een volledig bedrijf uit waar ze niet alleen tijd, maar ook een stuk van hun ziel insteken. Door de onderlinge familiebanden staan aandeelhouders vaak dicht bij elkaar wat aanleiding kan geven tot spanningen. Denk bijvoorbeeld aan een generatiewissel, het aannemen van (schoon)familie of het aantrekken van een externe manager.

Om familiebedrijven te begeleiden is dan ook een ruime kennis van het familiale vermogensrecht, echtscheidingsrecht, successieplanning vereist. En daar is Blanckaert / Bruls Advocaten uw ondernemingsarchitect om uw bedrijf juridisch te adviseren én te zorgen dat uw familiale vermogen gevrijwaard wordt.

Onze advocaten adviseren uw familiale onderneming op juridisch vlak, begeleiden u bij een overdracht aan familieleden of derden, realiseren samen met u een management buy out of onderhandelen aandeelhoudersovereenkomsten. Afhankelijk van uw noden en behoeften kan u als familiale ondernemer bij Blanckaert / Bruls kiezen voor de structuur die het best bij u past.

OPLEIDINGEN EN SEMINARIES

Wil u uw medewerkers opleiden in de materie van familiebedrijven, één van onze andere expertisedomeinen of een actueel juridisch onderwerp? Dan ontwerpt Blanckaert / Bruls graag een opleiding van op maat van uw organisatie. Onze advocaten zijn ervaren sprekers die graag bij u ter plaatste, bij ons op kantoor of op een andere locatie instaan voor een leerrijke sessie.

CONTACTEER ONS VOOR EEN OPLEIDING OP MAAT